Confidenţialitate

Piața Victoriei, cu Cristian Tudor Popescu și Anca Simina | E o idee bună păsuirea cu plata utilităților votată în Parlament? – VIDEO

Amânarea plății utilităților pentru o perioadă de trei luni, la cerere, a tuturor consumatorilor afectați direct sau indirect de criză, fie că sunt firme, fie că sunt persoane fizice, stârnește o nouă dispută între Guvern și Parlament.

Măsura face parte dintre cele votate în regim de urgență, vineri, în Parlament de toate partidele cu excepția PNL, la propunerea liderilor politici Marcel Ciolacu, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu.

Înainte ca legea să fie trimisă la Palatul Cotroceni, pentru semnătura finală a președintelui Klaus Iohannis, liberalii au contestat-o astăzi la Curtea Constituțională cu argumentul că nu are toate avizele și nici nu estimează impactul asupra economiei.

Despre populism și despre protecție socială, despre așteptările societății de la politicieni în vreme de criză disutăm azi la „Piața Victoriei”.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu revine la Europa FM, alături de Anca Simina, pentru a analiza subiectele zilei.

Ce așteptați în această perioadă din partea politicienilor – o înțelegere pe probleme majore, mai multă responsabilitate?