Confidenţialitate

Piața Victoriei, cu Anca Simina și Cristian Tudor Popescu | Discursul naționalist revine. A făcut bine Klaus Iohannis când a acuzat PSD că vrea să dea Ardealul ungurilor?

Disputa Klaus Iohannis – PSD a intrat, de câteva zile, pe un teritoriu nou: Ardealul, însemnele etnice și limba folosită de instituții acolo unde locuiesc comunități de secui.

După acuzația recentă că „PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor”, președintele a făcut azi distincția între etnicii maghiari cu care spune că nu are „nicio problemă” și politicieni, „în special din PSD”. Pe aceștia din urmă i-a acuzat că ar plănui să treacă prin Parlament „un Cod Administrativ paralel în varianta UDMR” care „prevede obligativitatea limbii maghiare în unele zone din Ardeal”.

Despre legile din Parlament inițiate de UDMR și criticate de Klaus Iohannis, dar și despre urmările discursului naționalist vorbim azi la „Piața Victoriei”.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu revine la Europa FM, de la 18.15, alături de Anca Simina, pentru a analiza subiectele zilei. Pentru a intra în direct și a ne spune dacă președintele Klaus Iohannis a făcut bine acuzând public PSD că „se luptă să dea Ardealul ungurilor”, puteți suna la 0372 069 599.

https://www.facebook.com/europafmromania/videos/231507381280289/