Confidenţialitate

Piața Victoriei | Cu cifrele pe masă – cât pierde, cât câștigă fiecare partid din alegerile locale în două tururi? – VIDEO

Schimbarea legislației electorale pentru alegerea primarilor a intrat în linie dreaptă – președintele Klaus Iohannis a convocat parlamentarii să revină din vacanță pe 27 ianuarie, pentru a discuta angajarea răspunderii Guvernului pentru revenirea la alegerile în două tururi de scrutin încă din acest an.

Pentru a înțelege în ce măsură își dorește fiecare partid o astfel de schimbare, punem cifrele pe masă: câte primării ar câștiga fiecare partid dacă legea de azi rămâne în picioare, cât riscă fiecare odată cu trecerea la două tururi, ce le iese, dacă le iese, partidelor mici care decid acum politica de alinanțe și poziționarea la moțiune, cât de convenabil le e actualul vot direct pentru președinții de CJ.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu revine de la 18:15, alături de Anca Simina, pentru a analiza, în „Piața Victoriei”, care este realitatea dincolo de declarații politice.