Confidenţialitate

Piața Victoriei: Autoizolare cu recomandare. Ce fac, în aceste zile, autoritățile locale pentru comunități? | VIDEO

Mai ales în timpul unei pandemii, statul suntem toți – autorități centrale, locale, cetățeni. Fiecare poate face ceva pentru a ajuta comunitatea, de la autoizolarea voluntară respectată cu strictețe până la protejarea prin măsuri luate la nivelul unui întreg oraș sau al unei întregi comune.

Testarea tuturor pentru COVID-19 (în comunități mici), apelurile insistente, dezinfectarea spațiilor publice, sprijinirea vârstnicilor prin grupuri de voluntari, echiparea spitalelor sunt câteva exemple de inițiative locale luate în ultimele săptămâni în lume.

Despre ce poate face fiecare, chiar și în lipsa unor obligații sau interdicții oficiale impuse de stat, vorbim azi în „Piața Victoriei”.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu revine la Europa FM de la 18.15, alături de Anca Simina, pentru a analiza subiectele zilei.

Dacă doriți să intrați în direct în timpul emisiunii, puteți suna la 0372 069 599 să ne spuneți ce face comunitatea dvs, ce fac primarii – bun sau nu – sau cum vă ajutați unii pe alții, în această perioadă, pentru a limita riscul îmbolnăvirii de COVID-19.