PIAȚA VICTORIEI | Dan Barna, președintele USR: Fuziunea cu PLUS, “poate după parlamentare” | AUDIO

USR nu este în pericol să se radicalizeze, susține președintele formațiunii, Dan Barna.

Invitat la emisiunea Piața Victoriei, de la Europa FM, domnul Barna a fost întrebat dacă intervențiile publice contondente ale fostului său consilier Andrei Caramitru nu au eclipsat activitatea liderului.

„USR nu este un partid de extremă și nici n-o să fie. Andrei Caramitru are o voce care-l reprezintă pe el. El nu reprezintă USR prin postările pe care le face”, a răspuns Dan Barna.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cît despre posibila fuziune USR-PLUS, Dan Barna a dat de înțeles că ea va mai dura – de curînd, liderul celui de-al treilea partid parlamentar spunea că demersul nu se va putea concretiza în viitorul apropiat.

„Perspectiva fuziunii este una reală. Pe termen lung, va trebui să ajungă la o etapă în care să vorbim de o singură forță politică, pentru că asemănările sînt foarte numeroase. Termen lung înseamnă doi ani, un an, un an și jumătate, adică poate după parlamentare. Miza în momentul de față, în cele două partide, sînt alegerile locale. Vom avea program de guvernare comun, vom avea candidați comuni, vom avea liste comune. Problema este că nu sîntem destui și de fapt acesta este mesajul pe care eu continui să-l transmit românilor – să vină să se implice. Pentru că într-adevăr, dacă adunăm membrii USR și PLUS, n-avem destui să umplem toate listele de consilieri din țară. Adică dacă e să ai candidați în toate comunele, toate Unitățile Administrativ Teritoriale, nu sîntem suficienți noi acum ca partid „, a spus liderul USR.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS