Confidenţialitate

Piața Obor: UE vrea să interzică ţinerea scroafelor în cuşti

   „Nu mai țineți scroafele în cuști” – așa este rezumată o petiție semnată de peste un milion de persoane la nivel european.

Germania a anunțat deja că va interzice această practică în crescătorii în următorii ani.

Germania este al doilea cel mai mare producător de carne de porc din Europa  – iar până în 2035 va interzice complet creșterea scroafelor în cuști. Potrivit reglementărilor aprobate de autoritățile de la Berlin – crescătorii trebuie să-şi modifice grajdurile, astfel încât scroafele să aibă la dispoziţie o suprafaţă de minimum 6,5 metri pătraţi.

Alte țări de pe continent au implementat deja această măsură.  Asociațiile pentru protecția animalelor spun că scroafele sunt chinuite în cuști, mai ales în momentul în care sunt pe cale să aducă pe lume purcelușii.

1,4 de milioane de persoane din Europa au semnat o petiție pentru a interzice cuștile – dedicate tuturor animalelor de crescători. Executivul de la Bruxeeles va prezenta până în 2023 o propunere legislativă prin care să interzică creșterea animelelor în cuști pe teritoriul Uniunii – aceasta ar putea intra în vigoare din 2027 – dar va exista și o perioadă de tranziție.

Mihai Bucureșteanu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.