Peste două milioane de străini au vizitat România în primele nouă luni din 2019

Peste două milioane de străini au vizitat România în primele nouă luni ale anului. În medie, au cheltuit 2.600 lei de persoană pe durata sejurului lor la noi în țară, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică.

Principalul mijloc de transport utilizat pentru a sosi în România a fost avionul, folosit de 80 % din numărul total de turişti.

Afacerile, participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de către jumătate dintre turiștii străini sosiți în România, cheltuielile acestora au însumat cinci miliarde jumătate de lei.

Cealaltă jumătate a celor care au călătorit la noi în țară au venit în vacanță. Din bugetul alocat călătoriei, cel mai mare parte a fost cheltuită pentru cazare, iar cei mai mulți dintre turiști au preferat cazare cu mic dejun inclus. O treime dintre bani a fost destinat cadourilor și suvenirurilor.

Din totalul turiștilor veniți  în România, aproape o jumătate  şi-a organizat sejurul prin agenţii de turism, iar o treime și-a organizat singuri sejurul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS