Confidenţialitate

Peste 50% dintre românii care lucrează de acasă spun că vor merge mai des la birou pentru a reduce cheltuielile cu utilităţile

8 din 10 angajați din România spun că iau deja măsuri pentru ca bugetul lor să nu fie foarte afectat de costurile mari care se anunță în această iarnă, arată un studiu recent.

10% dintre cei care au răspuns sondajului au declarat că au de gând să-și caute un loc de muncă suplimentar pentru a avea mai mulți bani.

Un sfert dintre angajați au declarat că au început să pună bani deoparte în ultimele luni, în așteptarea cheltuielilor din această iarnă, potrivit sondajului realizat de BestJobs.

35% spun că au în plan să consume cât mai responsabil energia în lunile reci.

Cu inflația care a juns la 15,3%, 4 din 10 angajați au declarat că vor să reducă din ieșirile în oraș și vor cumpăra mai puține haine.

Peste jumătate dintre cei intervievaţii (57%) care lucrează de acasă susţin că vor merge mai des la birou pentru a reduce cheltuielile cu utilităţile.

Sondajul BestJobs a fost efectuat în perioada 27 august – 11 septembrie 2022, pe un eşantion de 1.272 utilizatori de Internet din România.

Citește și: Salariul mediu net a înregistrat o ușoară scădere. Angajații din IT câștigă cel mai mult, cei din hoteluri și restaurante au cele mai mici venituri

Sursa foto: Unsplash / Tyler Franta