Confidenţialitate

Peste 4 miliarde de oameni vor fi obezi sau supraponderali în următorii 12 ani, arată un raport al Federației Mondiale împotriva Obezităţii

Date îngrijorătoare: peste jumătate din populația lumii va fi supraponderală sau obeză până în 2035, dacă nu vor fi luate măsuri. Rata obezității în rândul copiilor crește alarmant.

În principal, cauza care determină obezitatea este alimentația. Produsele pe care le mâncăm, sunt din ce în ce mai procesate.

Oamenii preferă acum fast food–ul pentru că este mai ieftin și rapid, susțin cercetătorii, dar nu mai sănătoase.

Obezitate apare și din alte cauze care pot ține de moștenirea genetică, afecțiuni ale glandei tiroide sau un stil de viață sedentar.

În cel mai recent raport publicat de Federația Mondială împotriva Obezităţii, se estimează că 51% din populația lumii, respectiv peste 4  miliarde de oameni vor fi obezi sau supraponderali în următorii 12 ani.

Autoritățile trebuie să acţioneze fără întârziere pentru a împiedica agravarea situaţiei, transmite Federația, care subliniază: din ce în ce mai mulți copii suferă de obezitate.

Potrivit raportului prezentat de Federație, aproape toate ţările preconizate să înregistreze cele mai mari creşteri la capitolul obezitate în anii urmăoriisunt ţările cu venituri mici sau medii din Asia şi Africa.

Foto: Shutterstock

Citește și: Gripa aviară se extinde puternic la nivel global, avertizează experții. Schimbările climatice contribuie la răspândirea virusului