Confidenţialitate

Peste 300 de cornee ar fi fost aduse ilegal în țară de o clinică privată. Țesuturile proveneau de la o bancă de organe din Italia | AUDIO

O clinică medicală din București este acuzată că ar fi introdus în țară organe umane fără autorizație. Este vorba de cornee aduse de la o bancă de organe din Italia.

O anchetă a fost deschisă în acest caz.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, Călin Radu:

„În perioada 2019-2021, la diferite intervale de timp și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, o clinică medicală și administratorul acesteia au introdus pe teritoriul țării țesuturi umane, respectiv un număr semnificativ de cornee, fără a deține autorizația specială de la Agenția Națională de Transplant. La data de 25 august 2022 s-a dispus punerea în executare a unui mandat de percheziție.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Până în acest moment nu au fost înregistrate plângeri de la pacienți, mai spune Călin Radu:

„Acest dosar a fost format ca urmare a sesizării din oficiu a organelor judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București. Aceste țesuturi au fost importate de la o bancă de organe din Italia. Este vorba de un număr semnificativ, peste 300 de cornee.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Tații vor putea beneficia de concediu paternal la nașterea fiecărui copil, anunță Executivul. Cursul de puericultură aduce zile libere în plus

Foto: Unsplash