Confidenţialitate

Peste 3.200 de salvatori, mobilizaţi să intervină în zonele în care sunt anunțate ploi abundente

Peste 3.200 de salvatori cu 1.400 de autospeciale şi mijloace de intervenţie la inundaţii sunt mobilizaţi, miercuri, pentru a interveni în judeţele aflate sub incidenţa fenomenelor meteorologice periculoase, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

În funcţie de evoluţia vremii, dispozitivele pot fi redimensionate şi adaptate nevoilor operative, prin suplimentarea cu forţe din judeţele care nu se află sub avertizări, notează Agerpres.

Pompierii recomandă populaţiei din judeţele în care sunt prognozate ploi abundente să asigure scurgerea apelor pluviale prin curăţarea şanţurilor şi a rigolelor, iar pe timpul manifestării fenomenelor să limiteze activităţile în aer liber.

Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obţinute prin intermediul aplicaţiei DSU şi a Platformei Naţionale de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă ‘Fiipregatit.ro’.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizare de cod portocaliu pentru judeţele Argeş, Bacău, Braşov, Buzău, Covasna, Dâmboviţa Prahova, Vrancea şi Vâlcea, pentru ziua de miercuri, întrele orele 09.00 și 23.00.