Confidenţialitate

Peste 2.400 de indicatoare şi marcaje rutiere lipsesc din Sectorul 2

Primarul Radu Mihaiu anunță într-o postare pe Facebook că din Sectorul 2 lipsesc peste 2.400 de indicatoare şi marcaje rutiere. Aceasta este concluzia unui audit pe circulație, potrivit lui Mihaiu, primul de acest fel făcut în România:

“913 indicatoare “Cedează trecerea” lipsă. 726 indicatoare “Trecere pietoni” lipsă. 99 limitatoare viteză lipsă. 789 marcaje trecere pietoni deteriorate. 70746 metri liniari marcaje longitudinale care necesită trasare.

Aceasta e doar o parte din concluziile auditului pe circulație pe care l-am efectuat la Sectorul 2. Era vizibil cu ochiul liber că stăm foarte prost la tot ce înseamnă semne de circulație. Totuși, nu mă așteptam să fie chiar atât de groaznic.

Deși această atribuție e la nivelul Administrației Străzilor București și au început să refacă marcaje, să monteze limitatoare, indicatoare, nu cred că vor ajunge la liman singuri.

Am cerut să demarăm de urgență procedurile de achiziție pentru tot ce avem nevoie să putem și noi să completăm aceste lipsuri majore. Siguranța pe străzile orașului e o condiție minimală, nu e un moft. E o necesitate.

P.S. E prima oară în România când se face un astfel de audit. Din păcate, regula în țara noastră era să se bage mizeria sub preș, nu să se scoată în detaliu la lumină. Însă eu nu sunt de acord. Trebuie să știm exact fiecare problemă și gravitatea lor, astfel încât să le și rezolvăm.

P.P.S. Poate până finalizăm procedura de achiziție se aprobă și protocolul cerut cu ASB. Îl așteptăm de câteva luni bune”, își încheie primarul postarea.

Foto/ Unsplash