Confidenţialitate

Peste 100 de persoane rămase blocate în cabine in Alpi

O amplă operaţiune de salvare a început aseară, în Alpii francezi, unde peste 100 de persoane au rămas blocate în telecabine.

Cablurile instalaţiei de pe Mont Blanc s-au defectat.

În zonă au fost trimise elicoptere pentru a-i prelua pe turiştii captivi în teleferic, la o altitudine de 3.800 de metri.

După miezul nopții, 45 de persoane, printre care un copil de 10 ani, se aflau încă blocate pe munte.

Telecabinele s-au blocat la peste 3000 de metri altitudine pe telefericul care trece pe deasupra ghețarilor din Valea Blanche și permite traversarea din Franța spre Italia a masivului Mont-Blanc. Telecabinele au 4 locuri fiecare.

Cel mai probabil, s-a produs o încrucișare de cabluri din motive inexplicabile, spun reprezentanții societății Mont Blanc – cea care gestionează  telecabinele,

Primii turiști au fost salvați cu elicopterul, iar la operațiune au participat trei aparate din partea autorităților elvețiene, franceze și italiene.

După miezul nopții prefectul de Haute-Savoie a anunțat că 45 de persoane și-au petrecut noaptea în telecabine  – printre ele și un copil de 10 ani.  65 de persoane au fost salvate cu elicopterul, înainte ca noaptea și condițiile meteo să întrerupă operațiunea de salvare, care vor fi reluate după ivirea zorilor.