Confidenţialitate

Personalul medical de pe ambulanță, audiat la Parchet în cazul Gyuri Pascu

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București au chemat la audieri mai multe cadre medicale de la Ambulanța București care au intervenit sau ar fi urmat să intervină în cazul actorului Ioan Gyuri Pascu.

 

Săptămâna trecută, anchetatorii au ridicat mai multe documente şi alte probe de la SMURD şi de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov. Procurorii vor să afle cum s-a intervenit în cazul lui Ioan Gyuri Pascu.

Inițial, Ambulanță București Ilfov a anunțat că în cazul Gyuri Pascu au fost primite doar două apeluri de la Dispeceratul 112. Vineri însă, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a anunțat că actorul și fosta sa soție au sunat de trei ori la 112, duminică noaptea spre luni, la orele 03:23, 04:42 și 04:53.

În urma unei anchete interne, conducerea Ambulanței București Ilfov a decis să-l sancționeze cu tăierea a 10% din salariu pe medicul de pe prima salvare care a ajuns acasă la Gyuri Pascu. Acesta nu ar fi respectat toate procedurile de intervenție. Când a ajuns a doua salvare era prea târziu pentru actor.

Acum, Ambulanța București Ilfov analizează și documentele de intervenţie pentru a se stabili de ce al doilea echipaj nu a ajuns la caz, deși a fost alertată mai devreme decât ambulanțele SMURD.

 

Toate datele vor fi analizate şi de procurori.

Ioan Gyuri Pascu a murit, luni dimineaţă, la vârsta de 55 de ani, în urma unui infarct.