Confidenţialitate

Dosar de moarte suspectă în cazul morții lui Ioan Gyuri Pascu

 

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București au solicitat fișa de intervenție și alte acte medicale de la Ambulanța București-Ilfov și de la Institutul de Medicină Legală. Surse citate de Mediafax spun că mai multe persoane vor fi audiate.

Între timp, ancheta internă de la Ambulanță în cazul decesului lui Ioan Gyuri Pascu s-a încheiat:  medicul aflat în prima Salvare care a ajuns la locuința artistului ar putea fi sancționat cu 10% din salariu timp de 3 luni. Doctorul este acuzat, între altele, că nu a folosit toate echipamentele de pe ambulanță – precum defibrilatorul.

 

 

Medicul de pe prima Ambulanță nu a respectat fișa postului, arată ancheta internă. În primul rând, ar fi trebuit să folosească toate trusele din dotare, nu doar o parte din echipamente așa cum s-a întâmplat în cazul Gyuri Pascu, a declarat șefa Serviciului de Ambulanță, Alis Grasu.

 

În al doilea rând, medicul spune că a insistat cA artistul să meargă la spital pentru investigații complete, deși acesta susținea că are un atac de panică. S-a lovit însă de refuzul lui Gyuri Pascu, afirmă șefa Servicului de Ambulanță:

 

Cât privește suspiciunile de malpraxis, Colegiul Medicilor trebuie să stabilească dacă doctorul este vinovat sau nu. Între timp, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, spune sunt suspiciuni că anumite chestiuni au fost privite superficial:

 

Și Ministerul Sănătății consideră că este vorba despre o ”posibilă abordare terapeutică superficială”. Ioan Gyuri Pascu a murit luni dimineață, în urma unui infarct.