Persoane înjunghiate în plină stradă la Londra

3 persoane au fost înjunghiate, duminică, în Streatham, zonă din sudul capitalei britanice, relatează BBC.

Una dintre victime este în stare gravă.

Atacatorul a fost lichidat de polițiști.

Zona a fost securizată.

Din primele date, atacul de la Londra are motivație teroristă.

Un martor a declarat pentru Press Association că agresorul avea asupra sa o macetă şi „nişte cutii din tablă de culoare argintie pe piept”.

„Apreciem că sunt doi răniţi. Aşteptăm veşti în legătură cu starea lor de sănătate”, a scris Poliţia Metropolitană pe Twitter.

„Mulţumesc tuturor serviciilor de urgenţă pentru că au răspuns în cazul incidentului din Streatham, pe care poliţia l-a declarat ca terorist. Gândurile mele sunt alături de cei răniţi şi cei afectaţi”, a scris premierul Boris Johnson pe Twitter.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, este în permanentă legătură cu Poliţia şi a salutat, la rândul său, intervenţia serviciilor de urgenţă.

„Teroriştii caută să ne separe şi să ne distrugă stilul de viaţă. Aici, în Londra, nu îi vom lăsa niciodată să reuşească”, a scris edilul.

În noiembrie 2019, polițiștii londonezi au împuşcat mortal un bărbat care purta o vestă explozivă falsă asupra sa şi care înjunghiase mortal două persoane şi rănise alte trei înainte de a fi pus la pământ de trecători. Atacul a fost calificat de autorităţi drept unul terorist.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS