Confidenţialitate

Persistă problemele aplicației Signal

Signal, aplicația spre care multe persoane s-au îndreptat după ce WhatsApp a anunțat o schimbare a politicii de confidențialitate, continuă să aibă probleme de funcționare.

Valul de popularitate a fost generat și de anunțul public făcut de fondatorul Tesla, care a îndemnat oamenii să utilizeze Signal ca alternativă la WhatsApp.

În ultimile 24 de ore, cei mai mulți utilizatori care au reclamat probleme legate de primirea și trimiterea mesajelor prin Signal s-au înnregistrat sâmbătă, la ora 7, potrivit monitorizării DownDetector. Între timp, unii dintre utilizatorii Signal au început să poată folosi aplicația, pe măsură ce Fundația Signal (Open Whisper Systems), care o operează, a anunțat că a adăugat noi servere și optimizări.

Signal susține, printr-un mesaj pe Twitter, că adaugă servere noi “într-un ritm record”.

Versiunea Android a aplicației Signal a trecut acum de 50.000.000 de descărcări.

”Trimiteți și primiți mesaje de înaltă fidelitate, efectuați apeluri vocale/video HD și explorați un set tot mai mare de funcționalități noi care vă ajută să rămâneți conectați. Tehnologia avansată de păstrare a confidențialității din Signal este întotdeauna activată, așa că vă puteți concentra pe împărtășirea momentelor care contează cu oamenii care contează”, își încurajează utilizatorii creatorii aplicației Signal, în prezentarea de pe site.