Confidenţialitate

Percheziții în mai multe județe din România într-un dosar de trafic de droguri prin aplicații criptate cu plata prin criptomonede. Profesori, printre suspecți | AUDIO

Droguri vândute prin aplicații criptate cu plată prin criptomonede: Noi percheziții astăzi în mai multe județe într-un nou dosar de trafic de substanțe interzise. Printre supecții care au fost duși la audieri se află și un profesor din Bacău.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mai mulți suspecți din județul Buzău sunt acuzați de procurorii DIICOT că au cumpărat de la alte persoane din Vrancea, Brăila și Teleorman – canabis, droguri de mari risc, dar și substanțe psihoactive – pe care le vindeau apoi în orașul Buzău.

Substanțele interzise erau comercializate cu ajutorul unor aplicații online criptate, iar plata se realiza prin transferuri în echivalentul unei criptomonede.

Distribuția și vânzarea drogurilor avea loc fără ca persoanele să se întâlnească, cumpărătorul primea după ce efectua plata o fotografie și coordonatele GPS a locului în care se aflau subtanțele.

În urma perchezițiilor, 25 de persoane au fost duse la audieri. Printre cei duși la audieri se aflau doi profesori din orașul Buzău. Unul de Economie, iar al doilea Psihopedagog la Liceul pentru Copii cu Deficiențe Auditive, notează G4Media.

O altă acțiune a procurorilor DIICOT a avut loc în județul Bacău

Un bărbat este acuzat că a cultivat plante de canabis într-o seră – apoi le vindea în județ pentru 70 de lei gramul de canabis. Potrivit unor surse HotNews, suspectul este profesor de Engleză la mai mule școli din județ.

Percheziții au avut loc și în Bistrița Năsăud, Satu Mare și Bihor. În total – au fost zeci de astfel de acțiuni la nivel național astăzi care au vizat traficul de droguri.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ministrul Justiției: Legea instituirii registrului traficanților de droguri a fost depusă în Parlament | AUDIO