Percheziții în Capitală. Sunt vizate „firme fantomă” prin intermediul cărora s-au făcut afaceri ilegale

Polițiștii DGPMB au făcut, în această dimineață, percheziții în București, Ilfov și Neamț, într-un dosar de evaziune fiscală, informează Mediafax. Anchetatorii au suspiciuni că administratorii unor „firme fantomă” au înregistrat achiziții fictive în valoare de 1,9 milioane de lei, anunță Direcţia de Poliţie a Capitalei.

Conform Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), au loc șapte percheziții domiciliare.

„La acest moment polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5 efectuează șapte percheziţii domiciliare, iar șapte persoane implicate urmează a fi conduse la sediul poliției pentru audieri”, anunță sursa citată.

Polițiștii au suspiciuni că, în perioada 2012-2014, reprezentanţii unor societăți comerciale din București ar fi înregistrat în contabilitate şi ulterior ar fi declarat la organele fiscale achiziţii fictive de bunuri în valoare de 1.900.000 de lei, de la firme de ,,tip fantomă’’.

„Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 610.000 de lei”, anunță oamenii legii.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS