Confidenţialitate

Percheziții în București și 28 de județe în dosarul unei firme care se ocupa de mentenanța extintoarelor și hidranților

Polițiștii fac peste 200 de percheziții în București și în 28 de județe, într-un dosar în care o firmă din Capitală e acuzată că încasa bani pentru mentenanța unor extinctoare și hidranți, dar, în realitate, nu presta aceste servicii.

Potrivit Poliției Române, firma din București care trebuia să se ocupe de verificarea periodică a echipamentelor de protecție în caz de incendiu nu făcea, acest lucru, deși încasa bani pentru aceste servicii. Doar înlocuia niște sigilii și etichete de conformitate și valabilitate, fără se verifice, în realitate, dacă extinctoarele și hidranții funcționau.

Gravitatea faptelor e dată de amploarea acestor nereguli, în condițiile în care societatea comercială avea, încă din 2019, numeroase contracte cu școli, spitale, penitenciare, unități militare, benzinării și chiar companii de producere a energiei nucleare.

G4Media, care citează surse din rândul anchetatorilor, scrie că ar fi vorba despre Spitalele Marie Curie și Sfântul Luca din Capitală, Spitalele Județene din Giurgiu și Slatina, Penitenciarele Gherla și Craiova, aeroportul din Suceava, TAROM și companiile de transport public din Brașov, Cluj și Constanța.

Firma este acuzată nu doar de înșelăciune, ci și de evaziune fiscală și spălare de bani, deoarece nu înregistra toate veniturile realizate.

Perchezițiile se desfășoară în București și în 28 de județe și sunt efectuate de polițiști din județul Mureș, însoțiți de mascați.

  • Florentina Mihăiță