Confidenţialitate

Percheziții în 3 județe la persoane suspectate de înșelăciune. Un bărbat a obținut zeci de mii de euro despăgubiri din accidente rutiere

Percheziții ale polițiștilor, joi dimineață, în București, Ilfov și Giurgiu la domiciliile unor persoane suspectate de înșelăciune și fals. Acestea ar fi comis intenționat accidente rutiere pentru a obține bani de la firmele de asigurări.

Potrivit Poliției Române, din 2019 și până în prezent, un bărbat a obținut zeci de mii de euro despăgubiri în urma unor accidente rutiere, după ce a indus în eroare companiile de asigurări.

Bărbatul a cumpărat mașini ieftine, de 1.000, cel mult 2.000 de euro bucata și în schimbul unor sume de bani, de regulă 300 până la 500 de euro, i-ar fi convins pe diverși șoferi să le conducă.

Ulterior, erau provocate în mod deliberat accidente rutiere în care erau implicate mașini scumpe, deținute de aceeași persoană.

Aceasta mergea apoi la companiile de asigurări pentru a obține despăgubiri.

27 de persoane din București și din județele Ilfov și Giurgiu urmează a fi duse la audieri, în urma perchezițiilor efectuate joi de polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 a deschis în acest caz dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații.

Citește și: Eleva care l-a dat în judecată pe ministrul Educației după ce a rămas fără bursa cu care plătea naveta: „Mulți nu vor mai putea ajunge la școală” | AUDIO