Confidenţialitate

Percheziții în județele Constanța și Vrancea într-un dosar penal privind infracțiuni de mediu | AUDIO | GALERIE FOTO

Parchetul Curții de Apel Constanța și Serviciul de Investigare a Infracțiunilor de Mediu din poliție au în vizor două firme care au îngropat în câmp cantități uriașe de deșeuri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cinci percheziții domiciliare au fost făcute la primele ore ale dimineții. Este vorba de un dosar coordonat de Parchetul Curții de Apel Constanța care are ca obiect infracțiunea de îngropare a deșeurilor.

Suspecte sunt două firme care au transportat, depozitat și îngropat deșeuri pe câmpurile de la marginea Constanței. De fapt, cei care i-au prins în flagrant pe suspecți în timp ce descărcau și îngropau cantitățile uriașe de resturi de la materiale de construcții au fost polițiștii locali.

În iulie, anul trecut, șoferul unui camion, prins de Poliția Locală când arunca molozul pe un teren viran a fost amendat cu 30.000 de lei. I s-a confiscat și autoutilitara.

O altă amendă de 30.000 de lei a fost aplicată unui tânăr care a fost prins când descărca peste trei tone de deșeuri într-o groapă făcută special pentru depozitarea ilegală. În ambele cazuri, Poliția Locală Constanța a sesizat Parchetul.

Pe lângă cele cinci percheziții, procurorul de caz împreună și Garda de Mediu au dispus dezgroparea deșeurilor, pentru expertizare.

Polițiștii caută pe câmp și alte posibile gropi ilegale.

Sursa foto: Nicușor Bușuricu

Citește și: Patru persoane au fost arestate și peste 100 de servere au fost întrerupte într-o amplă operațiune europeană privind combaterea atacurilor de tip malware