Confidenţialitate

Pe mâna cui va ajunge Delta Văcărești? Ministrul Mediului a semnat HG care declară zona parc natural

Pe mâna cui va ajunge Delta Văcărești? – iată întrebarea la care va trebui să răspundă Ministerul Mediului în perioada următoare.

Lacul de acumulare va deveni parc natural – deci arie protejeată –  grație unei hotărâri de guvern semnate săptămâna trecută de oficialii de la Mediu.

Acum, mai multe organizații neguvernamentale dar și Primăria București s-au arătat dispuse să preia în administrare acea zonă.

vacaresti 2 vacaresti 3

Hotărârea de Guvern care transferă Delta Văcărești în arie naturală protejată a fost semnată recent de ministrul Mediului.

După avizarea interministerială, proiectul va ajunge pe masa Guvernului.

Ce se întâmplă însă după accea? – mai multe organizații neguvernamentale și-au anunțat intenția de a administra zona.

Dar și Primăria Capitalei promite investiții – după cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, Alexandru Ichim.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

In primul rând pază și amenajarea, salubrizarea zonei după care realizarea unor investiții de a crea, din acea locație, o zonă de agrement a municipiului București, pentru a o rda unui circuit turistic coerent și bine reglementat”, a spus, la Europa FM, Alexandru Ichim.

Hotărârea finală o va lua ministrul Mediului – Cristiana Pașca Palmer.   Aceasta spunea recent că zona este extrem de importantă pentru București.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Suntem în ultimii pași procedurali, pentru prima dată am ajuns la final  cu hotărârea de Guvern care declară această zonă ca și parc natural. Este cumva unică în Europa, sigur mai există la Londra, dar nu-i chiar de aceeași dimensiune și de aceeași valoare a biodiversității pe care o avem aici”, a spus Cristiana Pașca Palmer.

delata vacaresti

Lacul de acumulare Văcărești s-a transformat, în ultimii ani, într-o deltă unde s-au dezvoltat zeci de specii de păsări și mamifere.

Odată transformată în parc natural, zona ar putea deveni o importantă atracție turistică.