Confidenţialitate

PE cere liderilor UE ca Georgia să nu primească statut de țară candidată la aderare. Doar Ucraina și Republica Moldova ar primi statutul | AUDIO

Doar Ucraina și Republica Moldova ar putea primi statutul de țară candidată. Parlamentul European cere liderilor Uniunii Europene ca Georgia să nu se afle printre țările care vor primi acest statut. Cele trei țări așteaptă o decizie oficială din partea liderilor UE la Consiliul European din 23-24 iunie.

Parlamentul European menționează într-un comunicat că, în cazul Georgiei, a treia țară care a înaintat cererea oficială de aderare, liderii UE ar trebui să „depună eforturi pentru a acorda același statut”.

E drept – se mai arată în comunicat – că cetățenii ucraineni doresc să trăiască într-o țară liberă, democratică și prosperă. Sunt aspirații împărtășite și de cetățenii Georgiei și Moldovei și ai țărilor din Balcanii de Vest.

„Vă solicităm cu tărie să acordați statutul de candidat la UE Ucrainei și Republicii Moldova”. Se reamintește, totdată, că Uniunea Europeană menține angajamentul de lungă durată față de Balcanii de Vest. În cazul Georgiei ar fi doar o amânare.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Zelenski: „Bătălia de la Severodoneţk va decide soarta regiunii Donbas” | VIDEO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.