Confidenţialitate

Paul McCartney, protagonist al unui serial realizat cu tehnici de realitate virtuală – VIDEO

Paul McCartney este protagonistul unui serial documentar turnat cu ajutorul tehnicilor de realitate virtuală (VR), ce va fi difuzat în şase părţi, pentru a marca lansarea de pe 10 iunie a unui album-compilaţie al starului britanic, intitulat ”Pure McCartney”, potrivit The Hollywood Reporter.

Primele două episoade din acest serial documentar în şase părţi au avut premiera, marţi seară, în Marea Britanie. Prezentat de British Tourist Authority şi GREAT Britain Campaign, serialul, intitulat ”Pure McCartney VR”, este regizat de Tony Kaye (premiat cu Grammy pentru primul proiect VR din lume) şi a fost produs de compania Jaunt, un startup din Palo Alto, specializat în domeniul realităţii virtuale.

Imaginile VR au fost filmate în reşedinţa londoneză a cântăreţului Paul McCartney. În acest serial, starul britanic rememorează amintiri şi relatează diverse fapte şi anecdote asociate cu unele dintre cântecele sale, în timp ce prezintă fanilor o serie de fotografii ce nu au fost niciodată văzute de publicul larg.

Noul serial include şi o coloană sonoră remasterizată digital cu Dolby Atmos, fiind pentru prima dată când piesele lui Paul McCartney au fost remixate în acest format Dolby.

Două episoade ale serialului ”Pure McCartney VR”, dedicate pieselor ”Dance Tonight” şi ”Coming Up”, au fost difuzate marţi. Ele vor fi urmate de două episoade dedicate piesei ”My Valentine” (difuzate pe 31 mai şi 7 iunie), un episod dedicat piesei ”Mull of Kintyre” (pe 10 iunie) şi un episod dedicat piesei ”Early Days” (pe 14 iunie).

Fiecare episod – şi fiecare piesă – vor fi lansate pe Jaunt VR App, o aplicaţie creată de compania Jaunt.

Jaunt VR App este disponibilă pe dispozitivele mobile echipate cu sisteme de operare iOS, Android, Samsung Gear VR, Oculus Rift, HTC Vive şi Desktop 360.

Jaunt a colaborat în trecut cu Paul McCartney pentru o filmare VR a concertului susţinut de artistul britanic în 2014 în Candlestick Park din San Francisco. Înregistrarea piesei ”Live and Let Die” interpretată de Paul McCartney în acel concert a stat la baza lansării aplicaţiei Jaunt.

Printre investitorii în acest startup se află The Walt Disney Company, Google Ventures, Sky şi Peter Gotcher – CEO-ul companiei Dolby.