Patru cartiere ale Aradului, învăluite în miros de canalizare

Arădenii se plâng pe reţelele de socializare, iar pe stradă unii pot fi văzuţi că îşi acoperă nasurile. Locuitorii din cartierele Alfa, Vlaicu, Confecţii şi Pârneava spun că atunci când bate vântul puţin mai tare, nu pot deschide fereastrele pentru că miroase ca într-o latrină, iar dimineaţa este cel mai greu de respirat aerul de afară.

Problema durează de câţiva ani, însă mirosurile puternice se simt în special în sezonul cald. În ultimii ani, reclamaţii au fost depuse atât la Protecţia Consumatorului, cât şi la Compania de Apă Arad, cea care administrează staţia de epurare.

Cei de la compania de apă arad spun că mirosurile au reapărut pentru că nămolul depozitat pe paturi de uscare a fost “răscolit”, pentru a se prelua o parte din cantitatea de peste 6.000 de tone existentă în prezent. Nămolul luat este oFreit gratuit pe post de îngrăşământ pe terenurile agricole în cadrul unei campanii pe care compania de apă arad a început-o încă din 2013.

Actualele mirosuri vor dura până când nămolul se va usca din nou la suprafaţă. Compania de apă a început lucrările şi la o staţie de tratare cu var a nămolului.