Confidenţialitate

Patronul firmei din Timișoara a recunoscut acuzațiile. Substanța care a ucis trei persoane, cumpărată la negru

Patronul firmei din Timișoara, care a făcut dezinsecția la blocurile unde au murit trei persoane, susţine că a cumpărat substanțele la negru, fără documente – a declarat avocatul acestuia. El a povestit că nu ştia că substanţa ar fi atât de puternică.

Potrivit avocatului Călin Stăiculescu, clientul său a recunoscut în faţa procurorilor acuzaţiile şi a povestit cu lux de amănunte de unde a cumpărat substanţa folosită pentru dezinsecţie şi cum a procedat. Substanţa – despre care spune că nu ştia că este atât de periculoasă – a fost cumpărată fără acte, de la o persoană care lucrează într-o firmă specializată.

Avocatul patronului firmei care a făcut deratizarea spune că în blocul unde s-au înregistrat decesele, substanţa a fost folosită în 24 de apartamente, învecinate cu cele ale victimelor, dar care erau nelocuite. Acolo erau depozitate diferite obiecte care urmau să fie aruncate, iar camerele pregătite pentru a fi locuite.

După aplicarea substanţei, apartamentele au fost sigilate. Însă, substanţa – care era, de fapt, un gaz – a ieşit pe sub uşi.

Ea mai fusese folosită pentru dezinsecţia unui hotel din apropierea Timişoarei, dar fără incidente.