Parlamentul se reuneste astazi pentru a vota o declaratie politica privind demisia de onoare a lui Basescu

Demersul a fost inițiat de șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care consideră că șeful statului trebuie să lase fotoliul de la Cotroceni, după ce fratele lui, Mircea Băsescu a fost arestat preventiv pentru trafic de influență.

Liberalii sunt de acord cu demisia lui Traian Băsescu, dar vin cu propria declarație privind demisia de onoare șefului statului, după cum a anunțat liderul senatorilor PNL, Puiu Hașotti.

Dacă propunerea PNL va fi respinsă, vom vota declarația propusă de Călin Popescu Tăriceanu, a recunoscut liderul deputaților PNL, George Scutaru.

În schimb, PDL nu va participa la plenul reunit pentru declarația privind demisia președintelui, iar Partidul Mișcarea Populară nu e de acord cu demisia președintelui Traian Băsescu.

Sunt șanse mari ca declarația politică privind demisia de onoare a președintelui Traian Băsescu să fie aprobată de plenul reunit al celor două Camere. În afară de liberali, au anunțat că votează pentru demisie: PSD, UNPR, PC și PPDD. Reprezentanții UDMR nu au luat încă o decizie.

Demersul Legislativului este unul pur simbolic. Chiar și în cazul unui vot favorabil, președintele nu poate fi obligat să demisioneze.