Confidenţialitate

Moțiunea de cenzură ar putea fi votată sâmbătă – AUDIO

Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis ca moțiunea de cenzură depusă de PNL pentru demiterea guvernului Dăncilă să fie citită astăzi, în plenul reunit, începând cu ora 15:00, iar votul să fie dat sâmbătă, la ora 11:00.

„Pentru astăzi la ora 15:00 e citirea și sâmbătă la ora 11:00 dezbaterea și votul. Ce a invocat domnul Ponta la ieșire este că dacă nu va fi cvorum va urma un nou BPR care va stabili o altă dată a moțiunii. Cei 237 care au semnat înseamnă că au și citit ce au semnat. Au mai fost moțiuni care au fost citite și duminica. Dacă e o urgență pentru a debarca acest guvern putem veni și sâmbătă. Regulamentar se vine la trei zile de la prezentare.

Regulamentar vine data de sâmbătă. Înțeleg că este o urgență să fie debarcat acest guvern. pentru noi este o urgență să arătăm că acești 237 care au semnat nu vor vota. Noi ne bazăm pe faptul că noi vom veni la această moțiune de cenzură și nu vom vota”, a afirmat Florin Iordache, la finalul ședinței BPR.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Florin Iordache susține că parlamentarii PSD vor fi prezenți sâmbătă, dar nu vot vota.

Totuși, liderul PRO România, Victor Ponta, susține că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă va fi dezbătută şi votată lunea viitoare, susținând că în Birourile permanente reunite s-a votat împotriva regulamentului.

“Prin forţa raţiunii, dincolo de Iordache şi alţii, mai suntem oameni normali, o să o dezbatem şi o să votăm luni (…). Nu contează ce au votat, pentru că ceea ce au votat ei este ilegal şi împotriva regulamentului”, a precizat Ponta, după şedinţa Birourilor permanente reunite ale celor două Camere.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Opoziția a depus moțiunea de cenzură marți, la Parlament. Au semnat pentru aceasta inclusiv parlamentari din PSD.