Confidenţialitate

Parlament: Opoziția a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă (AUDIO)

Moţiunea de cenzură, iniţiată de Opoziţie la adresa Guvernului Dăncilă, a fost depusă în Parlament.

Moţiunea, intitulată “Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!”, are 237 de semnături de la parlamentari PNL, USR, PMP, PRO România, ALDE, UDMR, minorităţi naţionale, dar şi de la foşti parlamentari PSD.

„Am depus moțiunea de cenzură ca să reconstruim România. Guvernul Dăncilă trebuie să plece de urgență. Această moțiune e semnată de 237 de parlamentari aparținînd PNL, USR, PMP, ALDE, Pro România și UDMR. De asemenea au mai semnat doi deputați ai minorităților naționale, patru ai PSD și un deputat independent. Pentru toată aroganța și răul cu care au obișnuit România, un vot pentru este necesar de la orice parlamentar de bună credință”, a declarat lidera deputaților PNL Raluca Turcan:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Aceasta a precizat că PSD intenționează să stabilească citirea moțiunii de cenzură marți seară, pentru ca votul să fie dat la sfârșitul săptămânii, în zile nelucrătoare. Ea a catalogat demersul ca fiind unul caracteristic fostului lider al PSD Liviu Dragnea.

 

Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată de Parlament sunt necesare 233 de voturi.

Senatul şi Camera Deputaţilor, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Moţiunea de cenzură se dezbate după trei zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere ale Parlamentului.