Parchetele vor folosi infrastructura Serviciului Român de Informații pentru interceptări

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a găsit soluția pentru ca anchetele să poată folosi interceptările și după decizia Curții Constituționale, care a scos SRI din joc.

Parchetele vor folosi infrastructura Serviciului Român de Informații pentru interceptări, un proiect de Ordonanţă de Urgenţă în acest sens urmând să fie avizat mâine în CSAT şi apoi aprobat într-o şedinţă extraordinară a Guvernului.

”România nu are altă infrastructură decât cea administrată de către SRI. Am decis folosirea infrastructurii Serviciului, cu excluderea oricărei implicări umane a SRI şi cu implicarea exclusivă a procurorilor şi poliţiei judiciare”, a declarat Raluca Prună. Conform acesteia, pe viitor, poliţiştii judiciari se vor ocupa de interceptări.

Raluca Prună a avut discuții nu doar cu Parchetele, dar şi cu reprezentanţi ai SRI, care şi-au dat acordul pentru folosirea infrastructurii pentru interceptări. Cit privește solicitările DNA și DIICOT de suplimentare a bugetelor și a schemei de personal pentru dezvoltarea propriilor structuri de interceptare, ministrul Justiţiei crede  că trebuie iniţiată o dezbatere în societate, în urma căreia să se decidă ce trebuie făcut pe viitor .

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării  se va întruni mâine , subiectul şedinţei fiind decizia Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea interceptărilor făcute de SRI în dosarele penale.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS