Confidenţialitate

Parada Națională de 1 Decembrie în București: Restricții de trafic, vreme rece și certificat verde pentru cei din zonele oficiale | AUDIO

Duminică, 28 noiembrie 2021, au fost ultimele repetiții pentru Parada Națională de 1 Decembrie în București. Anul acesta spectatorii pot asista la eveniment, dar trebuie să respecte măsurile de distanțare. Certificatul Verde este obligatoriu numai pentru zona oficială.

Aproape 1500 de militari vor defila în acest an la Arcul de Triumf, alături de diferite echipamente de luptă. Duminică a avut loc repetiția finală pentru paradă. Toți militarii vor purta măști de protecție.

Vor fi restricții de trafic în zona Arcului de Triumf

„Recomandăm tuturor conducătorilor auto să evite deplasarea în zonele restricționate, să folosească rutele ocolitoare, să circule cu prudență și să respecte semnalele, indicațiile și dispozițiile polițiștilor rutieri aflați în aceste zone”, a spus Costea Claudiu, Inspector principal de poliție.

În acest an, în Piața Arcului de Triumf va fi deschisă și o expoziție de tehnică militară

„Recomandăm celor care sunt participanți la paradă să viziteze tehnica militară după ora 13:00, care va fi amplasată pe strada Primo Nebiolo, segmentul cuprins între Kiseleff și Piața Arcului de Triumf”, a mai spus Costea Claudiu, Inspector principal de poliție.

Spectatorii pot asista în acest an la paradă și au nevoie de certificat verde numai cei din zonele oficiale.

„Unde stau oamenii și urmăresc parada, acolo, singurele reguli care se aplică sunt regulile de sănătate publică și purtarea măștii, care este obligatorie”, a explicat Raed Arafat, șeful DSU.

Vremea în București de Ziua Națională

Dacă vreți să asistați la paradă, trebuie să vă îmbrăcați mai gros. Vremea va fi rece, chiar dacă este posibil să iasă din când și soarele, spune meteorologul ANM, Robert Manta: „În cel mai bun caz ar putea să apară soarele în București, iar cu o maximă de 9-10 grade Celsius, însă cu rafele ale vântului de 40 de kilometri la oră. Vremea va fi destul de rece și ar trebui să ne îmbrăcăm foarte bine”.

Parada de la Arcul de Triumf va începe miercuri la ora 11:00.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Vreme rece în toată țara, în minivacanța de 1 Decembrie | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.