Confidenţialitate

Reguli pentru participarea la parada de 1 Decembrie: Doar persoanele vaccinate sau cele care au trecut prin boală au voie la tribuna oficială | AUDIO

La ceremoniile dedicate Zilei Naţionale, pe 1 decembrie, la tribuna oficială vor putea participa doar persoanele vaccinate sau cele care au trecut prin boală. Şi spectatorii la ceremonii vor trebui să poarte mască de protecţie şi să respecte regulile anti-COVID-19. Măsurile au fost adoptate vineri în ședința de Guvern. 

În zona oficială, la ceremoniile din Capitală vor putea sta cel mult 400 de persoane şi în municipiile reşedinţă de judeţ cel mult 200 de persoane.

Organizatorii trebuie să asigure cel puţin 1 metru între participanţi, iar masca de protecţie este obligatorie. Oficialitățile și invitații trebuie să fie vaccinați sau să fi trecut prin boală. Și pentru publicul care vrea să asiste la ceremonii sunt anumite condiții, transmite Lucian Bode, ministrul de Interne:

„Se permite accesul cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între participanți, cu portul măștii de protecție și cu respectarea măsurilor de prevenire și răspândire a infecțiilor cu SARS-CoV-2.”

Manifestările de Ziua Naţională vor putea fi organizate și în teritoriu, de către autorităţile şi instituţiile publice:

”La sediul autorităților și instituțiilor centrale, cu participarea a cel mult 300 de persoane, iar la sediul autorităților și instituțiilor publice locale, cu participarea a cel mult 150 de persoane, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 metri pentru fiecare persoană.”

Și în acest caz, participarea la festivitățile de 1 decembrie este permisă doar persoanelor vaccinate şi celor care au trecut prin boală.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Adriana Sârbu

Sursa foto: Gabriel Chiriloiu/MAPN

Citește și: Noi reguli pentru desfăşurarea concertelor, a spectacolelor şi a competiţiilor sportive | AUDIO