Papa Francisc înființează un tribunal pentru cazurile de pedofilie în rândul preoților

Papa Francisc înființează un tribunal pentru cazurile de pedofilie în rândul preoților. Decizia fără precedent vine în urma recomandărilor nou-creatului comitet ce privește abuzurile comise de clerici.

 

Papa Francisc a aprobat înființarea unui tribunal pentru audierea episcopilor acuzați ca au acoperit abuzurile preoților asupra copiilor.
Tribunalul va putea pedepsi episcopii care nu au protejat tinerele victime. Cei abuzați de clerici cer de multă vreme Vaticanului să depună mai multe eforturi pentru a trage la răspundere episcopii sub ochii cărora s-au petrecut abuzurile.
Anul trecut, ONU a criticat puternic Biserica pentru că nu a reușit să pună capăt acestor abuzuri și că a permis acoperirea preoților vinovați.

Părintele Federico Lombardi, un purtător de cuvânt al Vaticanului, a declarat că episcopii pot fi judecaţi şi dacă nu au reuşit să împiedice producerea unor astfel de abuzuri.

Într-o primă fază, plângerile vor fi investigate de unul dintre cele trei departamente ale Vaticanului în funcţie de jurisdicţia de care aparţin episcopii, după care ele vor fi judecate de departamentul doctrinal

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS