Confidenţialitate

Panouri fotovoltaice pentru instituțiile publice și primării cu bani din fondul de modernizare | AUDIO

În timp ce programul „Casa Verde” – prin care românii pot lua bani de la stat pentru a-și instala panouri fotovoltaice – bate pasul pe loc, sunt mii de dosare din 2021 care nici acum nu au fost analizate de AFM. Guvernul pregătește un alt program asemănător.

De data aceasta pentru instituțiile publice și primării. Ar urma să fie lansat la sfârșitul acestui an, spune ministrul Energiei – Virgil Popescu.

Virgil Popescu: „Ne dorim ca din primăvară UAT-urile să treacă la faza de implementare”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Un program multianual din fondul de modernizare, complementar cu cel de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Ca să fim foarte clari, alt program prin care încurajăm și deschidem call-uri de proiecte probabil finanțate 100% pentru Unitățile Administrativ Teritoriale și instituțiile publice de montare a panourilor fotovoltaice pentru creșterea autoconsumului. Practic, ne dorim ca odată ce ieșim cu evaluările în această iarnă, din primăvară UAT-urile să poată – și instituțiile publice – să treacă la faza de implementare a acestui program”, a explicat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: O școală din Constanța plătește mai puțin la factura de curent electric datorită panourilor fotovoltaice: De la aproape 7000 de lei pe lună, la doar 6 lei | FOTO