Palatul Primăverii, clădirea luxoasă în care a locuit familia Ceaușescu, deschis publicului pentru vizite

Palatul Primăverii, clădirea luxoasă în care a locuit familia Ceaușescu vreme de un sfert de secol, va putea fi în sfârșit vizitat.

Fosta reședință a dictatorului de pe Bulevardul Primăverii din Capitală va fi deschisă de mâine publicului larg.

După Revoluția din 89, clădirea luxoasă a fost administrată de RA-APPS.

Clădirea din Buleverdul Primăverii nr. 50 are nu mai puțin de 80 de camere, inclusiv sală de cinema, piscină, spa, salon de coafură și un imens dressing-room. În subteran, a fost construit și un buncăr. Imobilul a fost ridicat între anii 1964-1965, după indicaţiile soților Ceaușescu. Mobilierul, candelabrele, oglinzile murano și finisajele de lux au fost alese personal de cuplul dictatorial. Un documentar realizat de BBC în anii 90 dezvăluie luxul din reședințele familiei Ceaușescu.

Pretutindeni în România, cuplul și-a însușit cele mai frumoase clădiri, retrăgându-se într-o lume doar a lor. Interioarele erau toate la fel, într-un stil kitsch, aducând cu Renașterea Franceză. Săli uriașe de bal erau decorate cu cheltuieli enorme. După ce a vizitat Palatul Versailles, Elena a făcut o pasiune pentru candelabre.

Palatul Primăverii se înscrie în această linie. După Revoluție, în vila de protocol au fost găzduiți oficiali români și străini. În urmă cu câțiva ani, Guvernul a vrut să vândă clădirea, dar a renunțat la această idee.

Astăzi, la mai bine de un sfert de veac de la Revoluția din 89, românii vor putea vizita Palatul din Primăverii. Turul inaugural are loc sâmbătă, apoi reședința va fi deschisă publicului în fiecare săptămână, de miercuri până duminică. Biletele costă între 15 și 30 de lei.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS