Confidenţialitate

Palatul Parlamentului consumă energie cât „un orășel”. Senatul vrea să monteze panouri fotovoltaice pe aproape 10.000 de metri pătrați | AUDIO

În Parlament se caută soluții pentru a economisi energia electrică. Printre măsuri: candelabrele vor fi aprinse mai rar sau la o intensitate mai mică. Mai mult, Senatul propune montarea de panouri fotovoltaice pe aproape 10.000 de metri pătrați.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cea mai mare clădire din Europa – Palatul Parlamentului – consumă energie cât un orășel, spune președintele interimar al Senatului – Alina Gorghiu.

„Consumăm ca un mic orășel aici în Parlamentul României și, evident, concluzia a fost că va trebui să fim cu toții atenți la cum reușim să facem economie”, a spus Alina Gorghiu.

Pe lângă becuri schimbate și frigidere care consumă mai puțin, aleșii se gândesc și la alte măsuri

„Iluminatul exterior și arhitectural al Palatului Parlamentului să presupună o reducere a perioadei de funcționare. În zonele reprezentative dotate cu candelabre, și mă uit aici sus deasupra noastră, va fi un iluminat la intensitate redusă în zilele în care nu vor fi activități”, a adăugat Alina Gorghiu.

Aleșii de la Senat vor să monteze și panouri fotovoltaice, care să producă energia consumată

„În zona parcării B3, pe o suprafață de aproximativ 10.000 de metri pătrați”, a mai spus președintele interimar al Senatului.

Dar e greu de spus când ar putea fi gata acest proiect.

„Trebuie aprobat proiectul, trebuie găsită bugetarea. Probabil că nu se va întâmpla nimic până la anul, dar ne vom grăbi foarte mult cu acest proiect”, a mai adăugat Alina Gorghiu.

Și nu se știe nici cât ar costa această investiție.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Consumatorii de curent electric care nu trimit citirea consumului, primesc facturi calculate pe estimare. Reacțiile celor care au primit facturi uriașe | AUDIO