Palatele Cotroceni şi Victoria vor fi iluminate în albastru în noaptea dintre sâmbătă şi duminică

Preşedinţia şi Guvernul se alătură campaniei „Light it up blue” cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului şi vor lumina Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria în albastru în noaptea dintre sămbătă şi duminică.

„Prin această inițiativă, Administrația Prezidențială se alătură celorlalte instituții ale statului și comunităţii internaționale care susţin demersurile întreprinse pentru înțelegerea, cunoașterea și tratarea acestei afecțiuni. Astfel, în noaptea de 2 spre 3 aprilie, Palatul Cotroceni va fi iluminat în albastru, în intervalul orar 20.00 – 6.00”, arata un comunicat de presă emis de Preşedinţie.

De asemenea, Guvenul României a anunţat că se alătură campaniei de conştientizare a autismului şi că Palatul Victoria va fi luminat în albastru.

În România, aproximativ 30.000 de persoane suferă de autism, una dintre cele mai severe tulburări neuropsihologice, în fiecare an înregistrându-se peste o mie de noi cazuri.

Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului a fost stabilită printr-o rezoluţie ONU adoptată în anul 2007.

În cadrul campaniei internaţionale ”Light it up blue”, principalele clădiri din marile oraşe ale lumii se iluminează în albastru, în semn de solidaritate cu persoanele diagnosticate cu autism.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS