Confidenţialitate

Palatul Parlamentului va fi iluminat duminică în portocaliu, într-o campanie de conștientizare a Sindromului Prader-Willi | AUDIO

Palatul Parlamentului va fi iluminat duminică în portocaliu, într-o campanie de conștientizare a Sindromului Prader-Willi. Boala este o cauză genetică frecventă a obezității în rândul copiilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Luni, 27 mai este Ziua de Conştientizare a Sindromului Prader-Willi. Astfel, Palatul Parlamentului va fi iluminat în portocaliu, cu o zi înainte, duminică seară.

Sindromul Prader-Willi este o tulburare genetică rară. Apare la un caz din 15.000, afecteaza ambele sexe și a fost identificat la toate rasele. Copii care suferă de această boală, au un tonus muscular slab, niveluri scăzute de hormoni sexuali și o senzație constantă de foame.

La vârsta adultă obezitatea este elementul definitoriu al sindromului fiind răspunzătoare de deficienţele cardio-pulmonare și diabetul zaharat tip 2.
Evitarea obezităţii prin dietă, exerciţii şi programe instituite precoce în prima copilărie pot duce la o viață normală.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Peste 100 de funcționari publici parlamentari au protestat în fața sălii de plen a Camerei Deputaţilor. Aceștia reclamă că nu au mai primit o mărire salarială din 2017 | AUDIO