Confidenţialitate

Peste 100 de funcționari publici parlamentari au protestat în fața sălii de plen a Camerei Deputaţilor. Aceștia reclamă că nu au mai primit o mărire salarială din 2017 | AUDIO

Protest spontan la Parlament: peste 100 de funcţionari publici parlamentari au organizat – între orele 11:00 și 12:00 un protest spontan, în faţa sălii de plen a Camerei Deputaţilor, fiind nemulţumiţi de salarii. Spun că sunt solidari cu funcționarii de la Guvern… care au cerut, de asemenea, creșteri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Peste 100 de funcţionari publici, angajaţi ai Camerei Deputaţilor, s-au strâns în faţa sălii de plen. Au afişat mai multe pancarte cu mesaje precum „Ne-am săturat de băşcălie” și „Ne-aţi ignorat destul”. Funcţionarii publici parlamentari susţin că salariile lor sunt prea mici și că din 2017 nu au mai primit nicio mărire de salariu. Au fost deputați în plen care au sărit în apărarea funcționarilor.

„Când noi stăm acasă, noi, parlamentarii, ei sunt aici, fac treaba în locul nostru, iar noi nu-i băgăm în seamă”, a spus un deputat.

Iar președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, a declarat că funcționarii din Parlament nu sunt cei mai slab plătiți bugetari din România, media salariului fiind de 5.000 de lei, susține deputatul PSD. Acesta susține că va avea o întâlnire cu reprezentanții sindicatului angajaților.

Sursa foto: Facebook / Camera Deputaților

Citește și: Bătaie în Parlamentul României: Florin Roman acuză că a fost lovit în față cu genunchiul pe holul Camerei Deputaților de către Dan Vîlceanu. Reacția lui Nicolae Ciucă | AUDIO