Confidenţialitate

Pakistan: Peste 1.000 de oameni au murit iar 30 de milioane sunt afectați de inundațiile puternice. Țara cere ajutor financiar internațional

Pakistanul cere ajutor financiar internațional pentru a lupta cu urmările catastrofale ale inundațiilor. Peste 1.000 de oameni au murit iar 30 de milioane sunt afectați de ceea ce oficialii pakistanezi numesc o „catastrofă climatică”.

Ploile musonice fără precedent au făcut ca distrugerile să fie covârșitoare, spune ministrul de externe pakistanez pentru Reuters. Este foarte greu să descriu în cuvinte cu ce ne confruntăm, mai spune acesta.

Situația economică va avea de suferit în condițiile în care țara înregistrează o criză econimică datorită inflației mari și a deprecierii monedei naționale.

Fondul Monetar Internațional va decide săptămâna aceasta dacă va acorda o nouă tranșă de ajutor Pakistanului în valoare de 1,2 miliarde de euro.

Peste 30 de milioane sunt deja afectați de scufundarea caselor și distrugerea terenurilor agricole.

Armata a intervenit pentru a salva oamenii blocați de ape iar peste 3.000 de kilometri de drumuri sunt deja sub ape.

Peste 1.600 de oameni au murit până acum iar până la finalul sezonului musonic autoritățile pakistaneze apreciază că inundațiile vor acoperi aproape o treime din întreaga țară.

Citește și: Viktor Orban a fost citat la CNCD în urma declarațiilor rasiste și xenofobe de la Băile Tușnad. De ce nu poate fi sancționat premierul Ungrariei

Foto: Shutterstock