Pacienții internați în spitalele de psihiatrie vor avea voie să fumeze în interior

Pacienții internați în spitalele de psihiatrie, dar și cei din cele de maximă siguranță vor avea voie să fumeze în interior.

Ministerul Sănătății va cere modificarea legii anti-fumat astfel încât acești pacienți să fie exceptați.

Mai multe spitale de psihiatrie au cerut acest lucru, în condițiile în care – de la intrarea în vigoare a legii – medicii erau nevoiți să-i însoțească permanent pe bolnavi în afara unității pentru a fuma.

Acest lucru era și mai dificil în cazul celor care au comis infracțiuni și sunt ținuți, sub pază, în spitalele de maximă siguranță – ne-a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătății, Oana Grigore.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ministerul Sănătății a primit din partea spitalelor de psihiatrie Obregia,  Socola și spitalelor de maximă siguranță un memoriu în care solicitau o modificare a legii tutunului, având în vedere că bolnavii cu tulburări  psihice sunt foarte greu de convins să renunțe la a mai fuma. Ei nu înțeleg ce înseamnă să nu poți fuma într-un spațiu închis, ba mai mult, există posibilitatea ca aceștia să intre în sevraj – asta ar afecta și mai mult starea lor de sănătate”, a declarat, pentru Europa FM, Oana Grigore.

Rămâne de văzut dacă legea va fi modificată în Parlament sau dacă derogările vor fi adoptate de Guvern,  prin ordonanță de urgență.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Se va organiza o comisie interministerială din care vor face parte experți ai Ministerului Sănătății, ai Ministerului Justiției, de la Autoritatea Penitenciarelor,  de la Ministerul de Interne (…) care vor lucra la aceste modificări. Bineînțeles că și comisia de psihiatrie a Ministerului Sănătății a fost consultată, a certificat că acești bolnavi trebuie să aibă un regim special”, a adăugat Oana Grigore.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS