Pacienții bolnavi de cancer nu găsesc medicamente

Pacienții bolnavi de cancer se confruntă din nou cu lipsa unor medicamente esențiale în tratamentul lor. În jur de 10 medicamente oncologice lipsesc de pe piața din România. Situația a fost semnalată printr-un memoriu la Ministerul Sănătății, de către președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia

Președintele FABC, Cezar Irimia: „Este vorba despre 10-12 medicamente doar la oncologie. Mai sunt și alte patologii care sufera de aceste lipsuri.  Aceste medicamente sunt ieftine, sunt uzuale în schemele de tratament pe care medicii le aplică pacienților. Pacienții neavând acces la aceste medicamente, pur și simplu le este pusă viața în pericol. Unii chiar au decedat.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pentru situația creată vina ar aparține Ministerului Sănătății și Agenției Naționale a Medicamentului, mai spune Cezar Irimia.

Președintele FABC, Cezar Irimia: „Vina o poartă doar Ministerul Sănătății și Agenția Națională a Medicamentului. Unele dosare pentru prețuri așteaptă din septembrie la Ministerul Sănătății să primească un preț. La ANM, autorizațiile  de punere provizorie pe piață a medicamentelor deficitare întârzie pentru motive neîntemeiate, cum ar fi traducerea în limba română a unui prospect.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS