Oscar 2016: „Son of Saul”, cu Levente Molnár, este cel mai bun film străin – VIDEO

Filmul „Son of Saul”, în care joacă românul Levente Molnár, a câştigat premiul Oscarul pentru „cel mai bun film străin” în cadrul celei de-a 88-a ediţii a prestigioaselor trofee, desfăşurată în Los Angeles pe 28 februarie.

„Son of Saul”, în regia lui László Nemes, a reprezentat propunerea Ungariei la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza„.

Totodată, „Son of Saul” a fost distins cu marele premiu al juriului la gala de anul trecut a Festivalului de la Cannes şi a primit trofeul pentru „cel mai bun film străin” la ediţia din acest an a Globurilor de Aur.

Lungmetrajul „Son of Saul” este o coproducţie Ungaria-Franţa, foarte apreciat de critica de specialitate, care prezintă două zile din viaţa lui Saul Auslander, interpretat de actorul Géza Röhrig, un prizonier evreu din Ungaria forţat să lucreze pentru nazişti în camerele de gazare de la Auschwitz.

Levente Molnár, angajat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, îl interpretează pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alături de el în lagărul de concentrare.

Născut pe 10 martie 1976, la Baia Mare, Molnár a studiat actoria la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, iar în prezent este actor al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca.

https://www.youtube.com/watch?v=9Nh_PPef1Lo

Articole Similare