OSCAR 2016: „Son of Saul”, cu actorul român Levente Molnár, nominalizat la categoria „cel mai bun film străin” – VIDEO

Lungmetrajul „Son of Saul”, din distribuţia căruia face parte şi actorul român Levente Molnár, a fost nominalizat la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină” a premiilor Oscar din 2016.

Nominalizările pentru cea de-a 88-a ediţie a premiilor Oscar au fost anunţate joi, într-o conferinţă de presă, organizată la Los Angeles, iar premiile vor fi decernate pe 28 februarie.

Totodată, „Son of Saul” a fost desemnat „cel mai bun film străin”, la cea de-a 73-a ediţie a premiilor Globul de Aur, care a avut loc duminică, la Los Angeles.

Filmul „Son of Saul”, în regia lui László Nemes, este o coproducţie Ungaria-Franţa, foarte apreciat de critica de specialitate, care prezintă două zile din viaţa lui Saul Auslander, interpretat de actorul Géza Röhrig, un prizonier evreu din Ungaria forţat să lucreze pentru nazişti în camerele de gazare de la Auschwitz.

Levente Molnár, angajat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, îl interpretează pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alături de el în lagărul de concentrare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare