Organizatori de concursuri școlare, băuiți de evaziune de peste 3 milioane de euro

Peste 200 de polițiști bucureșteni fac, marți dimineață, 80 de percheziții în Capitală și șapte județe, la suspecți de evaziune fiscală prin organizarea de concursuri școlare, cu un prejudiciu estimat la 3,14 milioane de euro, anunță Poliția Capitalei.

Potrivit polițiștilor, organizatori de concursuri şcolare şi-au însuşit fondurile colectate din taxele de participare, nu au reţinut şi vărsat la bugetul de stat impozitele şi au înregistrat în contabilitatea fundaţiilor cheltuieli fictive.

Prejudiciul produs prin săvârşirea infracţiunilor este estimat la 3,14 milioane de euro.

Percheziții sunt efectuate în municipiul Bucureşti şi în judeţele Argeş, Ilfov, Constanţa, Giurgiu, Maramureş, Sibiu şi Buzău.

Peste 30 de percheziții vizează școli, printre care colegiile naționale “Mihai Viteazul”, “Spiru Haret” și “Aurel Vlaicu”, Liceul Teoretic “Ștefan Odobleja” și Colegiul Tehnic “Constantin Brâncuși”, declară surse din Poliție.

Restul perchezițiilor vizează fundații, asociații și persoane fizice, printre care revista Arhimede, care organizează concursuri școlare, și pe redactorul-șef al acesteia Petruș Alexandrescu.

În cauză au fost emise 48 de mandate de aducere pe numele mai multor persoane, ce urmează să fie audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 4, în vederea continuării cercetărilor.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS