Confidenţialitate

Ordonanța de urgență anti-speculă a fost aprobată. În ce măsură vor putea autoritățile să intervină pentru a corecta prețurile | AUDIO

Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă anti-speculă. Aceasta dă posibilitatea Executivului să adopte în situaţii limitative prevăzute de lege, de criză gravă, o hotărâre de Guvern în care să precizeze o serie de produse sau servicii de risc.

Lista va fi întocmită la recomandarea Ministerului Economiei şi a altor instituţii care au competenţă în materie, în funcţie de criză și va permite autorităților să intervină și să corecteze, în timp real, comportamentele inadecvate ale comerciaţilor sau a prestatorilor de bunuri şi servicii.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru:

„Această ordonanță de urgență este, practic, un cadru în baza căruia Guvernul României urmează să intervină în situațiile în care identifică produse esențiale ale căror prețuri cresc nejustificat sau sunt măsuri de distorsionare a pieței, care necesită intervenții ulterioare. ANAF desemenea are un rol în acest proces prin identificare acestor distorsiuni ale pieței și care urmează după aceea să colaboreze cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului atunci când consumatorii finali sunt afectați sau cu Consiliul Concurenței prin punerea la dispoziție a informațiilor necesare care ne vor ajuta în finalizarea unor astfel de demersuri.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.