Ordinea de zi a CGMB: Înființarea a 10 societăți pe acțiuni și trecerea Metrorex și a Centurii București în subordinea Primăriei

Consiliul General București e așteptat astăzi să spună dacă este de acord sau nu cu înființarea a 10 societăți pe acțiuni, care să fie în subordinea Primăriei și care să se ocupe de serviciile publice.

Proiectele de hotărâre – propuse chiar de primarul Gabriela Firea – se află pe ordinea de zi a ședinței.

Cele 10 firme sunt primele dintr-un total de 19 – care ar urma să se ocupe de serviciile publice din Capitală, astfel încât Primăria să nu mai apeleze la firme private pentru diverse lucrări sau investiții.

Primarul-general al Capitalei – Gabriela Firea – spunea recent că cele 19 firme se vor ocupa, între altele, de producerea, furnizarea energiei electrice şi termice, servicii energetice şi de mentenanţă, dar și construirea de baze sportive şi terenuri de sport.

„S-au cheltuit în ultimii ani zeci, sute de milioane de euro din banii bucureştenilor care nu s-au regăsit în sporirea confortului bucureştenilor. Voi schimba toate aceste neajunsuri” – promitea edilul-șef al Capitalei.

Proiectele de hotărâre pentru înființarea primelor 10 astfel de societăți pe acțiuni se află astăzi pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului București.

Pe de altă parte, consilierul PNL Ciprian Ciucu scria pe Facebook, că, ”nu există nicio viziune” în acest demers.   Acesta atrăgea atenție că fiecare societate va avea un capital de pornire de câte 25 de mii de euro.  Pentru toate cele 19 firme, suma totală care ar putea fi alocată e de aproape jumătate de milion de euro.

Se ordinea de zi a ședinței CGMB se mai află încă 2 proiecte importante: trecerea Metrorex și a șoselei de centură a Capitalei de la Ministerul Transporturilor la Primăria Capitalei.

Dacă vor fi aprobate, cele 2 solicitări vor fi trimise Guvernului.

Și în acest caz, ideea aparține primarului Gabriela Firea – care spunea că, în acest fel, se vor realiza investiții – atât pe șoseaua de centură a Capitalei cât și la metroul bucureștean.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS