Orban: Obiectivul PNL- îndeplinirea procedurilor constituționale, ca Iohannis să dizolve Parlamentul

Obiectivul PNL este de a fi îndeplinite toate procedurile constituționale în așa fel încât președintele Klaus Iohannis să poată dizolva Parlamentul și să fie deslanșate alegerile anticipate, a spus luni, după Biroul Executiv al PNL, Ludovic Orban.

Potrivit sursei citate, PNL are ca obiectiv fundamental buna guvernare a României, realizarea marilor reforme de care România are nevoie în toate sistemele publice și realizarea unei creșteri economice rapide, bazată pe investiții, pe un parteneriat între Guvern și mediul privat.

„O bună guvernare a României depinde de existența unui Parlament care să fie o oglindă fidelă a obiectivelor, aspirațiilor, așteptărilor cetățenilor români. PNL urmărește prin declanșarea procedurii de anticipate să dea din nou puterea în mâna oamenilor, a românilor”, a afirmat Orban.

Premierul desemnat a spus că toate procedurile aferente declanșării alegerilor anticipate urmăresc doar obiectivul de a oferi românilor puterea, în așa fel încât să aleagă un Parlament onest.

„Toate procedurile care se vor derula de acum înainte se vor derula, din punctul de vedere al PNL, doar pentru atingerea acestui obiectiv și anume a reuși îndeplinirea condițiilor constituționale care să permită președintelui României dizolvarea Parlamentului și organizarea de alegeri anticipate”, a adăugat Orban.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS