Orban, despre învestirea noului său guvern: Liberalii vor asigura cvorumul, dar nu vor vota

Preşedintele PNL a declarat, duminică seara, că aleșii formațiunii vor participa la audierile miniştrilor propuşi de el şi vor asigura cvorumul în parlament, dar nu vor vota, în încercarea de forța astfel declanșarea alegerilor anticipate.

Scenariul este susținut de USR, dar este respins de PMP.

„Parlamentarii liberali vor participa la audierile din comisii şi la votul din plen pentru asigurarea cvorumului şi nu vor vota. Important e cvorumul. Noi putem merge să votăm „împotrivă”. S-a văzut foarte clar că parlamentarii PNL sunt de încredere. E preferabil să stăm în bănci, dar asta înseamnă că nu e vot „pentru”. Obiectivul nostru reprezintă buna guvernare a României. Buna guvernare a României, din punctul nostru de vedere, nu se poate asigura cu actualul Parlament. Actualul Parlament este, practic, Parlamentul ales în decembrie 2016 şi este într-o totală contradicţie cu opţiunile, aşteptările, dorinţele cetăţenilor români”, a declarat Ludovic Orban, premier în exercițiu și, totodată, premier desemnat, la B1 TV.

În fața amenințării cu o sesizare la Curtea Constituționale din partea PSD, liderul PNL a ținut să amintească faptul preşedintelui Klaus Iohannis este cel care însărcinează persoana care să formeze un guvern după o moțiune de cenzură care a avut sorți de izbândă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS